Πώς να Πετύχετε Ταμάμ Διακόσμηση Εφηβικού Δωματίου!

Θυμάστε τον εαυτό σας στην εφηβεία; Αν ναι, τότε θα σας είναι λίγο πιο εύκολο να κατανοήσετε την ψυχολογία των παιδιών σας που αυτή τη στιγμή διανύουν την εφηβεία τους. Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ειπωθεί για τις σωματικές αλλά κυρίως τις ψυχολογικές αλλαγές που βιώνουν οι έφηβοι. Αυτές δεν θα ήταν δυνατόν να μην εκφράζονται και στη διακόσμηση του δωματίου τους!

Βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τα έφηβα παιδιά, είναι η αμφισβήτηση και το δοκίμασμα των ορίων. Αυτό έχει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Από τη μουσική μέχρι και τον χώρο τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού προσπαθούν ν΄ ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τη θέση τους στον κόσμο.

Έχουν την τάση να προκαλούν τους γύρω τους με το ντύσιμο και τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Ίσως οι τοίχοι του δωματίου τους είναι γεμάτοι από «αλλόκοτες» για εσάς αφίσες και μηνύματα. Αν το παιδί σας θέλει να κάνει κάποια αλλαγή στη διακόσμηση του εφηβικού του δωματίου και αναρωτιέστε ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για τους τοίχους, εμπνευστείτε στη συνέχεια του άρθρου για να δημιουργήσετε έναν χώρο που το παιδί σας θα λατρέψει!

Μωβ και Κίτρινο Χρώμα στους Τοίχους για Ανήσυχους Εφήβους

Οι έφηβοι έχουν την τάση ν’ απομονώνονται. Μπορεί να κλειστούν στο δωμάτιό τους για ώρες πολλές κι εσείς ν’ αναρωτιέστε γιατί δεν βγαίνουν έξω να πάρουν λίγο αέρα. Είναι όμως αυτό ακριβώς που χρειάζονται το να μείνουν μόνοι τους. Έχουν έτσι την ευκαιρία να σκεφτούν ήρεμα, χωρίς εξωτερικό θόρυβο, αφού υπάρχει ήδη μεγάλη ποσότητα συναισθηματικού θορύβου μέσα στον εγκέφαλό τους. Επομένως το δωμάτιό τους είναι ο χώρος που χρειάζεται να νιώθουν οικεία. Να αισθάνονται ότι τους εκφράζει. Επιλέξτε συνδυασμούς χρωμάτων με μωβ, αφού είναι ένα χρώμα που αποπνέει μυστήριο. Όπως και το «άγνωστο» που καλούνται ν’ ανακαλύψουν τα παιδιά σας. Το φωτεινό κίτρινο θα σπάσει το μουντό μωβ και θα δώσει την απαραίτητη νότα αισιοδοξίας στο εφηβικό δωμάτιο. Μπορείτε να βάψετε το μεγαλύτερο μέρος των τοίχων με κίτρινο και με μωβ να βάψετε τις εσωτερικές γωνίες.

Εμπιστευτείτε το NEOPAL ULTRA RESIST της Vivechrom! Πρόκειται για το νέο πλαστικό ματ χρώμα με υδρόφοβη τεχνολογία, που προσφέρει άψογο ματ φινίρισμα, καθαρίζεται εύκολα και διατηρεί τις αποχρώσεις ζωντανές για πολλά χρόνια, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό χρώμα για το βάψιμο των τοίχων στο εφηβικό δωμάτιο!

Κίτρινο και Μαύρο Χρώμα στους Τοίχους του Εφηβικού Δωματίου

Το μαύρο είναι ένα εξαιρετικό χρώμα που μπορείτε να συνδυάσετε με το κίτρινο στη διακόσμηση του εφηβικού δωματίου. Είναι το πιο σκοτεινό και ταυτόχρονα το πιο φωτεινό απ’ όλα τα χρώματα γιατί περιέχει όλα τα υπόλοιπα χρώματα της χρωματικής παλέτας! Αν η προσωπικότητα ενός εφήβου ήταν χρώμα, τότε θα ήταν μαύρο! Βάψτε τους τοίχους του εφηβικού δωματίου με κίτρινο και παίξτε με μαύρες λεπτομέρειες στα διακοσμητικά αντικείμενα. Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *